Novice

Spletna trgovina na ključ

Spletna trgovina na ključ

Četrtek, 25. julij 2024

Spletna prodaja je en izmed najučinkovitejših prodajnih kanalov. Seveda je pogoj, da se je lotite preudarno in s premislekom. V izdelavo učinkovite spletne trgovine je potrebno vložiti čas in tudi denar. Ni pa to vedno samoumevno in enostavno. Velikokrat se zgodi, da podjetja ne želijo investirati veliko v spletno prodajo, še posebej to velja za podjetja, ki se s spletno prodajo srečujejo prvič.

Za vse tiste, ki se s spletno prodajo srečujete prvič oz. ne želite investirati v izdelavo spletne trgovine veliko denarja, predstavljamo spletno trgovino na ključ.

Kaj je spletna trgovina na ključ?

Spletna trgovina na ključ je celovita storitev, ki omogoča podjetjem in posameznikom, da hitro in enostavno vzpostavijo lastno spletno trgovino, brez potrebe po obsežnem tehničnem znanju ali kompleksnem procesu razvoja oz. izdelave spletne trgovine. Takšna storitev običajno vključuje že pred pripravljeno spletno trgovino z vsemi potrebnimi elementi za začetek spletne prodaje - od uvodne strani, seznama izdelkov, prikaza izdelka, nakupnega procesa, različnimi možnostmi plačil, integracijo z dostavnimi službami, tipične podstrani in mesečnim vzdrževanjem.

Glavne komponente spletne trgovine na ključ

  • Platforma za e-trgovino: osnovni sistem za upravljanje izdelkov, naročil, strank in plačil. Poznamo tudi pod imenom urejevalnik spletne trgovine
  • Oblikovanje in prilagoditev: izbira in prilagoditev predlog za spletno trgovino, ki se ujemajo z blagovno znamko podjetja, vključno z oblikovanjem logotipa, izbiro barvnih shem, osnovne postavitve strani itd
  • Nastavitev različnih načinov plačila: omogoča načine plačila od predračuna, plačila po povzetju, do kartičnega plačila, plačila preko sistema PayPal in Stripe
  • Integracija z dostavnimi službami: omogoča neposredno povezavo z dostavnimi službami, kot so DPD, GLS in Pošta Slovenije
  • Podpora in vzdrževanje: tehnična podpora in posodabljanje spletne trgovine za zagotavljanje nemotenega delovanja
  • Usposabljanje in pomoč: pomoč uporabnikom pri učenju uporabe in upravljanju spletne trgovine

Kakšna je razlika med spletno trgovino na ključ in navadno spletno trgovino?

Spletna trgovina na ključ

  • Hitra vzpostavitev: vse potrebne komponente so že razvite in pripravljene za uporabo. Uporabniki izbirajo med različnimi možnostmi in jih prilagodijo svojim potrebam. Za upravljanje trgovine ni potrebno predhodno tehnično znanje
  • Stroški: ni potrebe po velikih začetnih vložkih v razvoj oz. izdelavo, saj so vse komponente že pripravljene. Najpogostejša praksa za plačevanje je mesečna ali letna naročnina za uporabo ter podporo in dodatne storitve
  • Podpora in vzdrževanje: stalna podpora, redne posodobitve sistema in izdelava rednih varnostnih kopij (arhiviranje)

Navadna spletna trgovina - Spletna trgovina po meri

  • Prilagodljivost in unikatnost: trgovina je izdelana po meri, kar omogoča popolno prilagoditev specifičnim potrebam in željam podjetja, vključno z edinstvenim dizajnom in ostalimi naprednimi funkcionalnostmi
  • Stroški: višji začetni stroški zaradi razvoja po meri, vključno z delom razvijalcev, oblikovalcev in povezovanje z različnimi sistemi. Stroški vzdrževanja in nadgradnje so lahko višji, ker je sama trgovina kompleksnejša
  • Tehnično znanje: upravljanje in vzdrževanje po meri izdelane spletne trgovine pogosto zahteva več tehničnega znanja. Pri Kabiju vsaka takšna spletna trgovina dobi svojega skrbnika, ki skrbi za celovito podporo in svetovanje
Začnite spletno prodajo s spletno trgovino na ključ
Začnite spletno prodajo s spletno trgovino na ključ

Kakšne so prednosti spletne trgovine na ključ?

Spletna trgovina na ključ ima v primerjavi s spletno trgovino po meri številne prednosti:

1. Hitrost izdelave

Sistem omogoča hitro postavitev trgovine, pogosto v nekaj dneh, s predpripravljenim dizajnom in funkcionalnostmi, kar bistveno skrajša čas razvoja.

2. Enostavna uporaba

Urejevalnik spletne trgovine je zasnovan tako, da je intuitiven in enostaven za uporabo tudi za tiste brez tehničnega znanja, z navodili za uporabo in podporo.

3. Nižji začetni stroški

Ni potrebe po veliki začetni investiciji, ki je potrebna za razvoj spletne trgovine po meri. Prav tako so vnaprej znani stroški začetne investicije in mesečnega vzdrževanja oz. naročnine.

4. Varnost

Varne povezave so že vključene, kar zagotavlja zaščito podatkov strank. Platforme skrbijo za redne varnostne posodobitve in zaščito pred kibernetskimi napadi.

5. Podpora in vzdrževanje

Stalna tehnična podpora, redne posodobitve sistema in varnostne nadgradnje, ki skrbijo za varnost in zaščito podatkov.

7. Integracija s plačilnimi sistemi in dostavnimi službami

Enostavna integracija z različnimi plačilnimi sistemi in dostavnimi službami.

8. E-mail marketing

Trgovina na ključ v podjetju Kabi se lahko enostavno poveže s sistemom E-Poštar, ki omogoča učinkovit e-mail marketing. Prav tako pa poskrbite skladnost z GDPR-jem.

9. Analitika

Kabi trgovina na ključ vsebuje povezavo z analitičnim orodjem Matomo, ki omogoča spremljanje obiska, vedenja strank, prodaje, analiziranje prodajnega procesa, itd.

10. Redne nadgradnje

Sistem spletne trgovine se redno nadgrajuje. Določene funkcionalne nadgradnje so že vključene v osnovno vzdrževanje sistema. Ostale pa so na voljo za implementacijo.

Za koga je primerna spletna trgovina na ključ?

1. Mala podjetja

Mala podjetja pogosto nimajo velikih proračunov za razvoj spletne trgovine po meri, zato je spletna trgovina na ključ stroškovno učinkovita rešitev, ki omogoča hiter vstop na področje spletne prodaje.

2. Start-up podjetja

Start-upi pogosto nimajo tehničnih ekip, zato jim intuitivna in uporabniku prijazna platforma olajša upravljanje spletne trgovine, s sposobnostjo hitrega prilagajanja in dodajanja novih funkcionalnosti.

3. Tisti, ki se s spletno prodajo srečujejo prvič

Spletna prodaja na žalost ni enostavna. Obiskovalci imajo možnost velike izbire, prav tako so cenovno občutljivejši. Konkurence je vsak dan več, zato je potrebno v uspešno spletno trgovino vlagati veliko. Če si želite v začetku znižati stroške in preizkusiti spletno prodajo, je spletna trgovina na ključ prava izbira.

4. Podjetja, ki potrebujejo hitro lansiranje novih izdelkov ali storitev

Spletna trgovina na ključ omogoča hitro lansiranje novih izdelkov ali storitev brez dolgotrajnega procesa razvoja.

Zaključek

Spletna trgovina na ključ je idealna rešitev za podjetja in posameznike, ki želijo hitro in učinkovito vzpostaviti spletno prisotnost brez velike začetne naložbe in brez potrebe po obsežnem tehničnem znanju. Ponuja celovit paket storitev in orodij, ki omogočajo enostavno upravljanje trgovine, prilagodljivost, varnost in podporo, kar omogoča podjetjem, da se osredotočijo na rast in razvoj poslovanja. Trgovina na ključ je primerna za mala podjetja, start-upe in tiste, ki se s spletno prodajo srečujejo prvič.

Zakaj imeti spletno trgovino?

Spletna prodaja lahko postane pomemben prodajni kanal. Za to pa potrebujete veliko dela, vlaganja v promocijo, izboljšanje storitev in izdelkov. Zapomnite si, da je uspeh v spletni prodaji v največji meri odvisen od vas samih.